Aanbevolen: Yoga mat kopen - Personal training Overveen - Personal coach in Mechelen
 Thaise Massage Herne  thumbnail

Thaise Massage Herne

Published Sep 01, 23
10 min read

Tijdens je opleiding (na het oefenen op een proefpersoon) dien je één of twee betaalde behandelingen per week te verzorgen, hiermee verdien je al gauw zo'n €500,- per maand extra. Dit houdt in dat je gedurende de opleiding Het zou mooi zijn als je twee mensen per week kunt behandelen, maar je bent uiteraard vrij om meerdere personen per week tegen betaling te behandelen.

Dit houdt in dat je gedurende de opleiding dus al meer verdient dan dat de opleiding je kost! Na het behalen van dit examen beschik jij over het diploma Massagetherapeut. Goed om te weten: de totale opleiding neemt ongeveer 310 studie-uren in beslag. Je kunt je opleiding in je eigen tempo doen, dat mag dus snel, maar maximaal binnen 3 jaar.

Na de opleiding mag je jezelf een volleerd Massagetherapeut noemen. Met een diploma op zak kan je jezelf verzekeren tegen mogelijke ongevallen bij je cliënten. Je moet hiervoor geëxamineerd zijn. Het voordeel van een diploma is dat je een erkend Massagetherapeut bent. Zonder diploma is het behandelen van mensen altijd op eigen opleiding delen we een partij waar je je goedkoop kunt verzekeren als cursist in opleiding..

Je wilt je eigen massagepraktijk starten, zodat je datgene kunt doen wat je het liefste wilt: mensen masseren zodat zij zich fijner voelen, meer ontspannen zijn, minder klachten hebben, een moment voor zichzelf hebben enzovoort. Met een massagetafel, massageolie, een paar doeken en de technieken die je kent, ben je echter nog niet zover om ook daadwerkelijk te kunnen starten.

Dus hierbij 10 tips bij het starten van een massagepraktijk: Als ik je vraag: welke mensen wil je masseren en je antwoord is: “iedereen”, dan zit je niet op het juiste spoor. Het werkt beter, makkelijker en sneller als je je richt op een specifieke doelgroep. De vraag: “hoe ziet jouw ideale klant eruit?” kan je verder helpen.

Hoe beter jij weet wie jij wilt masseren, hoe beter jij je kan focussen op je doelgroep. Denk ook na over: met welke klachten of met welke vraag komen jouw klanten naar jouw massagepraktijk? Wat heb jij jouw klanten te bieden? Waarmee kan jij helpen? Dit helpt jou ook om te onderzoeken welke massagevorm(en) je wilt leren en wellicht welke specialisaties je er bij wilt leren in aanvullende cursussen.

Mijn advies is: zet in je bedrijfsnaam in ieder geval wat je doet. Ik zie weleens een bedrijfsauto rijden met een naam erop, zonder dat er bij staat wat het bedrijf doet. Hier doe ik niks mee. Maar ben ik net op zoek naar een loodgieter en ik zie een auto met “Loodgietersbedrijf de Jong”, dan kijk ik meteen verder naar een website of telefoonnummer.

Kortom: “Massagepraktijk Pietje Puk” (maar dan met je eigen naam), is zo gek nog niet. Een ander mooie naam met een bepaalde betekenis kan natuurlijk ook. Leg je ideeën voor aan je vrienden en kijk hoe zij erop reageren. Heb geduld en neem je tijd voor het kiezen van de naam van jouw massagepraktijk.

Ik kan je een lange lijst geven, want het is echt veel meer dan een massagetafel, massage olie en een paar doeken. Wat denk je bijvoorbeeld van: een goede hoofdsteun met hoesjes, extra dekentjes, massage kleding, een muziekvoorziening, (bij)verwarming, goede verlichting, een thermometer voor je ruimte, een klok, schoonmaakmiddelen, een spiegel, wisselgeld, voorwaarden enzovoort.

Als je bij een ander bedrijf zoals een sauna, gaat masseren zullen daar de meeste voorzieningen aanwezig zijn. In je eigen praktijk in huis regel je dit natuurlijk allemaal zelf. Dit is het officiële, wettelijke deel wat je verplicht bent om te regelen: je bedrijf inschrijven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel.

Van tevoren kun je via de website van de Kv, K een inschrijfformulier invullen. Let er wel op welke gegevens je hier invult. Daarna maak je een afspraak om langs te gaan bij een Kv, K bij jou in de buurt. Wat neem je mee? Een legitimatiebewijs en je pinpas om de eenmalige inschrijving te betalen.

Als je een massagepraktijk hebt, krijg je ook te maken met de belastingdienst. Het loont de moeite om voor je boekhouding een boekhouder te zoeken. Deze weet precies hoe het zit met bijvoorbeeld de kleine ondernemersregeling, startersaftrek, zelfstandigenaftrek, MKB-vrijstelling, afschrijving, studiekosten enzovoort. Je bent ook btw-plichtig, dat wil zeggen dat het bedrag wat je bij een klant in rekening brengt belast is met btw.

Het is namelijk 8,50. Duizel je nu al van deze getallen? Zoek dan zeker een boekhouder! Ook zo’n onderdeel waar je misschien geen zin in hebt om mee bezig te zijn, maar het is wel belangrijk! Je hoeft het maar één keer te regelen en dan is dit afgedekt. Bij sommige beroepsverenigingen kan je je voordelig verzekeren.

Als er onverhoopt iets mis gaat, zijn de gevolgen niet te overzien. Naast een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan je ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering overwegen. Welke tarieven ga je hanteren en uit hoeveel verschillende massages en tijdsduren kunnen je klanten kiezen? Ga je werken met een strippenkaart, waardoor je klanten bijvoorbeeld de vijfde of tiende keer een massage met korting of helemaal gratis krijgen? Wil je cadeaubonnen aanbieden en onder welke voorwaarden? Doe onderzoek bij soortgelijke praktijken in jouw wijk, dorp of gemeente.

Lage tarieven associëren mensen ook met happy ending massage. En of je nou die klanten wilt aantrekken? Let erg op met bedrijven die voor jou tegen een lage vergoeding veel klanten gaan regelen. Jij als ondernemer doet dan enorm veel werk, verdient er weinig mee en je houdt er nauwelijks vaste klanten aan over.

Zelf een leuke actie bedenken is veel beter! Wat wil je bereiken met je praktijk? Wat is je doel of wat zijn je doelen? Het geeft focus en houvast als je duidelijke en heldere doelen stelt. Zie ook het artikel over doelen stellen. Denk ook na welke plannen je hebt met je praktijk.

Als je een goed lopende praktijk wilt krijgen, ontkom je er niet aan om aan marketing te doen. Marketing komt in feite neer op het volgende: een bepaalde actie die jij (of iets of iemand anders) doet, zodat jij klanten krijgt. Dat is het in een notendop, maar er komt veel meer bij kijken.

Meer kan uiteraard altijd, maar begin met deze. Hiervoor heb je ook hetgeen nodig wat je bij het vorige punt bedacht hebt. Van alle tips bij het starten van een massagepraktijk is dit uiteindelijk het belangrijkste. Het is jouw massagepraktijk en jij zet jouw massages en jouw bedrijf op jouw manier in de wereld.

Blijf er op letten dat je plezier in je werk hebt en houdt. Uitdagingen komt elke ondernemer tegen en daar kan je alleen maar van leren. Als het werken in en aan je bedrijf je gaat tegen staan, zoek dan iemand die samen met jou kan kijken wat er moet veranderen.

Blijf je passie voelen, voeden en geniet van dit prachtige vak! Als je nu in een massage opleiding zit, wacht dan niet met het voorbereiden totdat je het diploma op zak hebt. Tijdens je opleiding kun je al heel veel doen, zodat je meteen een vliegende start kunt maken. Het ene punt vraagt ook meer tijd dan het andere.

Onderdeel van de opleiding tot ontspanningsmasseur is de online training Start je eigen praktijk. Deze training kan je ook volgen als niet in de opleiding zit. We gaan uitgebreid in op deze tips bij het starten van een (massage)praktijk en vele andere zaken die bij het starten van een praktijk van belang zijn.

Het biedt kansen in deze branche en dat zal in de toekomst alleen maar toenemen.” Zie jij kansen in de massagebranche? Voordat je voor jezelf begint, moet je wel het een en ander regelen. Het aantal massagepraktijken in Nederland nam tot 2020 toe. Vanaf 2020 is er een lichte daling te zien.

Als voorbereiding op je start kun je een ondernemingsplan schrijven. Een ondernemingsplan helpt bij het uitwerken van je plannen, maar is niet verplicht. Tenzij je start vanuit een uitkering of financiering aanvraagt. Uitkerende instanties zoals het UWV of gemeenten stellen eisen aan het starten vanuit een uitkering. Het uitwerken van je idee met een ondernemingsplan is daar een van.

Een van de eerste punten in je ondernemingsplan is het kiezen van je rechtsvorm. Als je alleen werkt en jezelf zzp’er noemt, is je rechtsvorm meestal een eenmanszaak. Werk je samen met een zakelijke partner, dan kies je voor een vennootschap onder firma. De keuze voor je rechtsvorm heeft fiscale gevolgen en er zit verschil in je aansprakelijkheid.

Bepaal waar je gaat masseren. Een masseur kan bijvoorbeeld praktijkruimte zoeken bij sportscholen of fysiotherapiepraktijken. Op die manier zijn de lijntjes met bestaande klanten kort en kom je in contact met nieuwe klanten. Richt je een praktijkruimte aan huis in? Controleer dan in je hypotheekovereenkomst of huurcontract of je een bedrijf vanuit of bij je huis mag starten.

Houd ook rekening met het bestemmingsplan van de gemeente. Meestal geldt dat je buren geen overlast mogen ervaren en reclame op je huis verboden is. Vraag bij je gemeente na wat je mogelijkheden zijn. Als je bij NGS examen doet en je diploma haalt, krijg je een NGS licentie. Dit is een bewijs van je bekwaam- en bevoegdheid.

Om je licentie ook na die 5 jaar te laten gelden, is scholing verplicht. Met een gelijkgesteld diploma kun je ook een licentie aanvragen bij het NGS.Alle masseurs met een licentie vind je op . Met deze website wil NGS de kwaliteit van de masseurs inzichtelijk maken. Je bepaalt zelf welke behandelprijs je rekent.

Denk hierbij aan kosten voor handdoeken, oliën en de inrichting van je praktijk, maar ook de huur-, marketing-, verzekerings- en pensioenopbouwkosten. De uitkomst hiervan is je minimale jaaromzet. Schat in hoeveel massages je per jaar gaat geven. Deel je jaaromzet door het aantal behandelingen en je hebt je behandelprijs. Als extra stap vergelijk je je prijs met de tarieven van je concurrenten en stel je eventueel je prijs naar boven bij.

Risico op brandschade kun je verzekeren via een opstalverzekering en inventarisverzekering. KVK Verzekeringscheck, Sommige verzekeringen zijn verplicht, andere zijn handig. Welke heb jij nodig? De KVK Verzekeringscheck helpt je bij het kiezen van je verzekeringen. Denk ook aan algemene voorwaarden. Daarin leg je vast wat de rechten en plichten zijn van jou en je klant.

Het omzetbelastingnummer gebruik je bij je aangifte omzetbelasting. Je administratie hoort bij je bedrijfsvoering en is wettelijk verplicht. Via je administratie krijg je inzicht in de financiën van je bedrijf en kun je bijsturen als dat nodig is. Je kunt je administratie zelf doen met een online boekhoudprogramma of uitbesteden aan een boekhoudkantoor of accountant.

Je berekent 21% btw aan je klant. Dit percentage komt bovenop je behandelprijs. Dus als je behandelprijs 100 euro is, tel je daar 21 euro bij op. Je klant betaalt dan 121 euro. Ieder kwartaal doe je aangifte omzetbelasting, ofwel btw-aangifte. Je betaalt dan de btw over je omzet aan de Belastingdienst, maar mag daar wel de btw die je zelf betaald hebt van aftrekken.

Er zijn verschillende belastingvoordelen voor starters, zoals startersaftrek en zelfstandigenaftrek bij de inkomstenbelasting. Hiervoor moet je voldoen aan het urencriterium van 1225 uur per kalenderjaar en de Belastingdienst moet jou zien als ondernemer voor de inkomstenbelasting. Bepaal wie je klanten zijn op basis van je specialisatie. Als stoelmasseur bestaat je doelgroep bijvoorbeeld uit ondernemers die uitval van personeel door werkstress willen voorkomen.

Dit zijn de betaaltrends aan de kassa. Draai je muziek tijdens een massage? Dan krijg je te maken met muziekrechten. Informeer bij Buma/Stemra wat jij moet betalen voor het draaien van muziek in je praktijk.

Latest Posts

Thaise Massage Opleiding

Published Jun 11, 24
7 min read

Thaise Massage Valkenswaard

Published Sep 05, 23
9 min read

Thaise Erotische Massage Eindhoven

Published Sep 05, 23
7 min read